E-mails & e-mailadressen

Met Stamhoofd kan je e-mails versturen naar jouw leden. Het e-mailadres vanwaar je verstuurt kan je zelf instellen. Je kan meerdere e-mailadressen toevoegen.
Je kan zelf kiezen vanaf welke e-mailadressen je jouw e-mails verstuurt.

1. Versturen vanaf een gratis e-mailadres zoals Gmail of Hotmail

Als je een e-mailadres toevoegt waarvan je geen eigenaar bent van het domeinnaam (dat is het deel achter de @ in je e-mailadres), dan kunnen we technisch gezien niet versturen vanaf dat e-mailadres. Stamhoofd lost dit op door de e-mails te versturen vanaf een ander e-mailadres: bv. [email protected] Daarbij stellen we de Reply-To in. Dat zorgt ervoor dat als mensen antwoorden op die e-mail, ze wel naar jouw e-mailadres zullen sturen. De ontvangers zien ook dat je de "Antwoorden aan" hebt ingesteld.

Als je al over jouw eigen domeinnaam beschikt kan je gratis e-mailadressen aanmaken op G Suite. Dan heb je eigenlijk een Gmail e-mailadres, maar dan met je eigen domeinnaam, super handig! Meer info in onze gids.‚Äč

2. E-mailadres met jouw domeinnaam

Als je e-mails wilt versturen vanaf jouw eigen domeinnaam (bv. [email protected]), dan moet je eerst jouw domeinnaam instellen in Stamhoofd. Dat kan via instellingen. Als je die stappen doorlopen hebt zullen de e-mailadressen die je hebt ingesteld automatisch werken.

Als je je domeinnaam niet toevoegt kan je nog steeds versturen vanaf dat e-mailadres, maar dan zoals beschreven zoals in puntje 1.