Wachtlijsten & voorinschrijven

Wat kan je met wachtlijsten?

Mogelijkheden

Per groep kan je kiezen of je met wachtlijsten wilt werken. Daar geven we je enkele mogelijkheden:

Afhankelijk van de situatie kunnen we detecteren of een lid al dan niet nieuw is of niet (bv. als je ze hebt geïmporteerd zijn het meestal bestaande leden). Als we het niet kunnen weten vragen we het één keer tijdens het inschrijven (zonder dat op dat moment al duidelijk is dat ze daardoor op de wachtlijst zullen komen).

Als een lid op de wachtlijst kan komen, zal enkel gevraagd worden naar een beperkt aantal gegevens. Er zal ook nog niet betaald moeten worden.

Wachtlijst bekijken & leden toelaten

Eenmaal je wachtlijsten hebt geactiveerd zal je de knop "Wachtlijst" te zien krijgen als je naar de ledenlijst van je leeftijdsgroep navigeert.

Daar kan je de leden op de wachtlijst bekijken, je kan ze selecteren en toelaten. Ze krijgen dan het label "toegelaten" naast hun naam staan.

Eenmaal leden toegelaten zijn, moeten ze nog hun inschrijving vervolledigen. Daarvoor moeten ze terug inloggen en de rest van de gegevens nakijken. Eenmaal ze dat gedaan hebben kunnen ze zoals normaal betalen en verwijnen ze uit je wachtlijst.

Zelf leden op de wachtlijst zetten

Je kan de importeer functie gebruiken om leden meteen op de wachtlijst toe te voegen. Zo kan je bestaande wachtlijsten gewoon verder laten lopen.

Leden van de wachtlijst laten inschrijven

Als er plaats is vrijgekomen en je enkele leden van de wachtlijst wil laten inschrijven, kan je dat doen via een knop in Stamhoofd.

Daarna zal je een e-mail moeten versturen naar deze leden. In die e-mail staat een link waarmee ze ofwel een account kunnen aanmaken (als je bv. het lid zelf had toegevoegd) ofwel kunnen inloggen.

In beide gevallen krijgen de leden de vraag of ze de inschrijving willen bevestigen. Daarna kunnen ze hun gegevens nog eens nakijken of bevestigen. Als laatste stap kunnen ze ook betalen.

Zolang de leden de inschrijving niet bevestigd hebben blijven ze in de wachtlijst staan. Er zal wel duidelijk naast staan dat ze een uitnodiging hebben gekregen.